GRL PWR IN BRUSSEL MET YOUNG ALUMNI

Begin augustus gingen we met Young Alumni op zoek naar de verhalen van straffeonderneemsters in Brussel. De GRL PWR wandeling van Bazaar Trottoir gaat op zoek naar wat vrouwen drijft om te ondernemen door hun verhalen te vertellen op een down to earth en vaak grappige manier. De key take away? Onze hoofdstad herbergt heel wat vrouwelijke ondernemers, maar hun verhalen zijn allemaal erg verschillend.


Zo heb je bijvoorbeeld het verhaal van Gruun, waar Lore een plantenwinkel naadloos combineert met een koffiebar. Zij had de ballen om haar zaak zonder al te veel nadenken te starten toen ze het perfecte gebouw tegenkwam. Intussen kwamen er nog heel wat workshops bij en hebben ze zowaar een plant-design service om je huis op te fleuren met de passende planten. Gewoon met goesting beginnen en wel zien waar je uitkomt werkt duidelijk!


Andere madammen op onze toer waren al bekend met de sector waarin ze iets opstartten. Zo werkte Adja eerst bij grotere parfumhuizen voor ze besliste om zelf de eerste volledig natuurlijke en organische parfumerie op te richten. Ze voert hiervoor niet enkel buitenlandse producten in, maar heeft ook haar eigen collectie. Als je wil, kan je bij haar zelfs terecht voor een parfum op maat. Cadeau-ideetje: check!

Natuurlijk krijg je van al dat wandelen dorst, en dus stopten we even bij Le Cirio voor historisch én economisch verantwoord drankje. Vroeger kwamen mensen die wonnen op de beurs namelijk vieren met bubbels, maar de verliezers kozen ervoor om de glazen half te vullen met witte wijn omdat die goedkoper was. Et voilà, de half en half was geboren.


Tijdens de wandeling passeerden heel wat compleet verschillende ondernemingen de revue. Superinteressant, entertainend en vooral inspirerend! We kregen heel erg uiteenlopende verhalen te horen, met als bindmiddel een ondernemende madam als gids. Een aanrader in Brussel!


Begin augustus gingen we met Young Alumni op zoek naar de verhalen van straffe onderneemsters in Brussel. De GRL PWR wandeling van Bazaar Trottoir gaat op zoek naar wat vrouwen drijft om te ondernemen door hun verhalen te vertellen op een down to earth en vaak grappige manier. De key take away? Onze hoofdstad herbergt heel wat vrouwelijke ondernemers, maar hun verhalen zijn allemaal ergverschillend.


GRL PWR IN BRUSSEL MET YOUNG ALUMNI

Zin om ook eens een wandeling, lezing of iets anders te organiseren met Young Alumni? Of zin om samen met een toffe bende een jaar vol activiteiten te plannen en bij ons Young Alumni bestuur te komen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via ekonomika-alumni@kuleuven.be.