Een terugblik op enkele grote events

We zijn over de eerste helft van het eerste semester en er zijn al heel wat grote evenementen van Ekonomika gepasseerd. Zo werd het academiejaar meteen goed ingezet met het WK wielrennen dat Leuven volledig op zijn kop zette. Dan kwam Welcome Back Fest, Career Brunch I, Go Global Fair, 24-urenloop, Superprestige en nog zoveel meer! Een aantal van deze evenementen zetten we eens extra in de kijker.

Het WK Wielrennen is goed samen te vatten in één woord: ongezien! Beelden van dat weekend en dan voornamelijk de laatste dag werden wereldwijd verspreid met commentaren zoals: ongelofelijk, fenomenaal, kippenvel, onbeschrijfelijk …Vlaanderen werd hiervoor al beschreven als het epicentrum van de wielerwereld en dit is nogmaals bewezen door de massale opkomst naar Leuven in het weekend van 25 en 26 september. Ekonomika stak met comité sport de handen uit de mouwen en plaatste een stelling voor supporters op het binnenplein van CPR. De stellingen kwamen net boven de muur uit waardoor dit een ideale staplaats was voor supporters. Het binnenplein was enkel toegankelijk voor studenten wat heel veel voorbijgangers jammer vonden. Er waren heel wat jaloerse gezichten te spotten aan de overkant van de straat van andere supporters die bovenaan onze stellingen wilden staan. Al vanaf de vroege ochtend stond men overal rond het parcours om de goede plekjes te bemachtigen, maar het beste plekje was natuurlijk bij Ekonomika op het binnenpleintje van CPR. Een uur voordat de deuren opengingen stond er al een rij met mensen met hun kampeerstoeltjes zodat ze zeker hun plaats op de stellingen niet zouden verliezen. In de voormiddag bleef het volk toestromen waardoor we constant rond een aanwezigheid van minstens 200 supporters zaten. Op de uren dat de spanning hoger werd en de koers frequenter passeerde, zaten we aan de maximumcapaciteit, namelijk 400 supporters. Het plein stond goed vol en de hongerige magen werden goed gevuld met hamburgers en frietjes. De dorst kon gelest worden met een frisse pint. We hebben heel veel positieve commentaren gekregen, want niet alleen hadden we stellingen voorzien, maar er stond ook een groot scherm. Doorheen de dag zijn er ook een aantal alumni langsgekomen. Sommigen hiervan zijn blijven plakken om wat bij te praten en hebben zo een onvergetelijke dag mee afgesloten.

De eerste Career Brunch zit er ook al op. Dit was de allereerste beurs van het jaar voor het comité bedrijvenrelaties. In de Jubileumzaal verwelkomden we meer dan 400 studenten en 45 verschillende topbedrijven zoals de Big4 Companies, Amazon, Procter & Gamble, L’Oréal, Johnson & Johnson en nog veel meer. En wat waren deze maar al te blij dat ze nog eens in real-life konden netwerken. Om dit netwerken wat aangenamer te maken, waren heel wat versnaperingen en een lekkere lunch voorzien: zowel studenten als partners konden genieten van pasta van de Kansel.

Voor de aanwezige studenten viel het waarschijnlijk wel op dat er dit jaar gebruik werd gemaakt van een nieuwe tool voor onze beurs, namelijk ScanFactor. Deze app liet studenten toe om hun gegevens en CV gemakkelijk en digitaal uit te wisselen met bedrijven. All it took was a scan! Via een QR-code op de gsm van studenten konden de bedrijven via een scan de gegevens onmiddellijk opslaan. Wij kijken alvast uit om ook jullie te verwelkomen op onzebeurzen volgend semester – met de tweede editie van de Career Brunch op 02/03/2022 in de Sportoase! Stay tuned via onze socials en via de website.

De Go Global Fairwilden we dit jaar wat anders aanpakken dan de vorige (fysieke) edities. Dit deden we onder andere door te verhuizen van de Ebib naar de Jubileumzaal, zo kregen sprekers en studenten meer ruimte. Er werd ook een focus gelegd op extra beleving en aankleding. Er werd per continent een specialiteit uitgezocht en aangeboden aan de studenten. Voor Azië waren dit loempia’s, voor Noord-Amerika ‘pigs in a blanket’, voor Zuid-Amerika nacho’s met chili con carne, voor Afrika kozen we Tajine en voor Oceanië hadden we Ginger Beer. Ten slotte hebben we Europa opgedeeld in verschillende landen en hadden we croissants bij Frankrijk, pretzels bij Duitsland en drop en stroopwafels bij Nederland. Voor de indeling van de Jubileumzaal werkten we volgens de continenten. Alle landen waren dus te vinden bij hun continent en dat maakte het voor de student makkelijker om het juiste land te vinden. Dankzij de enthousiaste sprekers en zo’n 300 studenten die achteraf tevreden waren over de verkregen informatie kunnen we besluiten dat deze editie van de Go Global Fair heel geslaagd was. De faculteit was ook heel tevreden met het eindresultaat en de goede samenwerking.

Jammer dat er door COVID-19 vorig jaar weinig studenten op Erasmus zijn kunnen gaan waardoor het aanbod van sprekers een stuk minder was dan andere jaren. Desondanks is het comité Internationaal, mede door de positieve feedback van de studenten, heel tevreden over het evenement.

Lore Hermans