Voorstelling Ploeg XtatiC

Ekonomika praesidium 90ste werkingsjaar

Maarten De Winter

Praeses

Als praeses van Ekonomika sta je niet alleen klaar voor alle mede-praesidiumleden en comitéleden, ook ben je het aanspreekpunt voor studenten, Faculteit, Ekonomika Alumni, andere kringen en verenigingen. Samen werken we met veel enthousiasme aan een fantastische studentenervaring vanaf dag 1!
Joren Coenen

Vice-Praeses Onthaal en Jaarbonding

Onthaal & Jaarbonding heeft sinds jaar & dag het doel om elke student van de FEB zich deel te laten voelen van Leuven, de faculteit en Ekonomika.
Arne Berckmans

Vice-Praeses Sport

Met Comité Sport willen wij elke student prikkelen om zijn of haar studententijd sportief te beleven. We doen dit op twee manieren; enerzijds met een competitief luik waar prestaties centraal staan en anderzijds met een recreatief luik waar we iedereen op een ludieke en sportieve manier willen samenbrengen.

Laura Willems

Vice-Praeses Financiën

Als comité Financiën zijn we verantwoordelijk voor het bieden van een optimale ondersteuning voor de werking van Ekonomika. Zo zullen we er komend jaar voor zorgen dat alle Ekonomika-activiteiten vlot verlopen op financieel vlak.

Xander Rabaut

Vice-Praeses Onderwijs

Dit jaar zetten we met Ekonomika Onderwijs volop in op studentenparticipatie. Als studentenvertegenwoordigers willen we actief op zoek gaan naar de mening van de student en deze naar de faculteit en universiteit brengen.


Glynis Jonckers

Vice-Praeses Feest

Ekonomika zorgt al jaren voor de leukste feestactiviteiten in Leuven. We starten het jaar met een geweldige Kick-Off TD met een zotte line-up. Maar ook de leuke doop, de onvergetelijke cantussen en het prachtige Gala staan op het programma. Dit jaar zal er ook het 90-jarig bestaan van Ekonomika gevierd worden met een fantastische Lustrumweek!

Milton Storms

Vice-Praeses Kursusdienst

De Kursusdienst zal ook dit jaar zorgen dat het studiemateriaal van onze studenten vlot en aan scherpe prijzen verkocht kan worden. Naast de huidige service willen we inzetten op de verkoop van afgedrukte slides en het aanbieden van tweedehandsboeken.

Laura Van den Berghe

Vice-Praeses Ekobar

Ekobar is de ontmoetingsplaats van de Leuvense economist. De plaats waar je het goedkoopste broodje van Leuven kan halen, kan afspreken om aan een groepswerk te werken en natuurlijk ook gezellig kan samenzitten met je vrienden. Net zoals vorige jaren staan hygiëne, een goede service aan de studenten en een aangename sfeer centraal.

Jef Janssens

Vice-Praeses Logistiek

Comité Logistiek zal ook dit jaar instaan voor een perfecte ondersteuning op maat

voor alle evenementen van Ekonomika. Door een goede voorbereiding en met een

groep gemotiveerde studenten lossen wij elk probleem dat onze richting uitkomt vlot op!

Daan Van Genechten

Vice-Praeses Internationaal

Met Internationaal willen we dit jaar aan de basis staan van honderden onvergetelijke uitwisselingen. Dit zal ik, samen met Comité Internationaal bereiken door een enthousiaste ontvangst met ontspannende, typische Leuvense activiteiten. Verder zullen we ook focussen op een begeleiding van de Leuvense studenten die voor het uitwisselingsavontuur kiezen.Jordi Vandenhouwe

Vice-Praeses Dulci

Dulci is de ideale ontmoetingsplaats voor

de economiestudent vanaf 20u. Na een stevige opknapbeurt van de zaal staan we klaar om iedereen te ontvangen voor een frisse pint of een lekkere cocktail.
Niels Vanhorenbeek

Vice-Praeses Marketing

Comité Marketing streeft ernaar om alle studenten te voorzien van relevante informatie omtrent activiteiten van Ekonomika. Dit doen we op een creatieve en duidelijke manier en via verschillende kanalen. Verder willen we dit academiejaar enerzijds inzetten op het afbouwen van offline marketing via flyers omwille van het duurzaamheidsaspect en anderzijds op interactie met de student zodat Ekonomika zich kan profileren als een toegankelijke vereniging.

Ellen Moerman

Vice-Praeses Development

Bij Development bieden wij onze studenten de kans om hun talenten en interesses te ontdekken en deze verder te ontwikkelen aan de hand van drie contentgerichte activiteiten. Deze zijn Skills Programs, Lectures en competities. Aan de hand van deze activiteiten kunnen de studenten zich alvast voorbereiden op hun beginnende professionele carrière.

Mara Socquet

Vice-Praeses Cultuur en Lectuur

Cultuur en Lectuur zal dit jaar wederom door een grote verscheidenheid aan

evenementen trachten de culturele interesse verder aan te wakkeren bij de studenten. Hierdoor zullen de studenten kunnen genieten van onder andere de Revue en de Superprestige, maar ook de Eko-travels staan centraal. Daarnaast kan ik met trots zeggen dat ook dit jaar mijn comité de rol van auteur van de publicaties van onze vereniging opnieuw zal opnemen.

Frederique Teuwen

Vice-praeses Bedrijvenrelaties

Seppe Mermans

Vice-Praeses Bedrijvenrelaties

Bedrijvenrelaties vormt de brug tussen de afstuderende economiestudent en de

rekruterende werkgever. Samen met ons comité, willen wij beide partijen op een laagdrempelige manier in contact brengen om zo de Young Graduates te helpen in het zoeken naar én het vinden van hun eerste droomjob. Dit trachten we te bereiken via onze Career Brunches, Conversation Fairs, major specifieke jobbeurzen... en hen te informeren via verschillende kanalen zoals de Jobgids.