PLOEG DISCLOSURE: ‘DARE TO DREAM’

In deze onzekere tijden is Ploeg Disclosure volop bezig met het herbekijken van de jaarlijkse activiteiten en eventuele alternatieve events aan het uitwerken. Na de afgelasting van hun kiesweek en hun alternatieve online campagne, proberen ze zich op verschillende scenario’s voor te bereiden. Desondanks zijn ze vastberaden om er een geslaagd werkingsjaar van te maken, onder hun slogan ‘DareTo Dream’. Wij spraken met Cedric Verlinden, Praeses van het komende academiejaar, over de kernpunten van hun beleid en hoe hij en zijn ploeg terugkijken op hun campagne en vooruitkijken naar hun werkingsjaar.

WELKE KERNPUNTEN STAAN CENTRAAL IN HET BELEID VAN JOUW PLOEG? Dit jaar focussen we op 4 zaken: Social Responsibility, Personal Development, de transparantie en de openheid van onze vereniging en als laatste, multicampus. Laten we beginnen met Social Responsibility. Er is door onze voorgangers sterk ingezet op duurzaamheid. Wij willen deze lijn voorttrekken en ook graag verdere stappen in ondernemen, het uitbreiden naar een breder kader. Dit houdt onder andere in dat we taboe-onderwerpen bespreekbaar willen maken, verantwoord drankgebruik tijdens de activiteiten gaan aanmoedigen en ook het verantwoord gedrag in het verkeer via ‘samen uit, samen thuis’ campagnes willen stimuleren.

UW TWEEDE KERNPUNT IS PERSONAL DEVELOPMENT. LEG EENS UIT? We zouden hierbij graag inzetten op de interne ontwikkeling van de organisatie. Dit willen we realiseren door relevante workshops aan te bieden aan de leden van de organisatie en verdere opvolging te voorzien via een online platform. Als derde hebben we transparantie en openheid. Deze staan voor duidelijke en eenduidige communicatie naar onze studenten via onze verschillende kanalen. Ten slotte gaan we inzetten op multicampus. Zoals u weet telt onze faculteit 4 verschillende campussen. Hier streven we naar een nauwe samenwerking over de campussen heen, met respect voor ieders identiteit.

HOE BEREIDEN JIJ EN JOUW PLOEG JE VOOR OP ZO’N ONZEKER JAAR ALS NU? Het zal een extreem moeilijk jaar worden. Momenteel zit ik wekelijks samen met verschillende stakeholders zoals de KU Leuven, overheidsinstanties … om de situatie op de voet te volgen. Daarnaast worden er voor tal van events verschillende scenario’s uitgewerkt en zullen wij steeds klaar zijn om digitale alternatieve te voorzien indien nodig.

DE KIESWEEK AFGELASTEN WAS EEN MOEILIJKE MAAR CORRECTE BESLISSING. HOE HEBBEN JULLIE DE ALTERNATIEVE CAMPAGNE AANGEPAKT? 19 maart 2020 zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Ik heb echter niet lang gewacht om mijn ploeg te verzamelen en samen de alternatieve, online campagne op poten te zetten. Op een maand tijd hebben wij verschillende digitale concepten uitgewerkt, om dan op 19 april de eerste digitale kiesweek ooit (hopelijk ook de laatste) in de geschiedenis van Ekonomika te lanceren. Tijdens deze campagne werden er ook goodieboxen geleverd aan onze economiestudenten over heel Vlaanderen met exclusieve goodies van Ploeg Disclosure.

WAT VOND JIJ DE PLUS – EN MINPUNTEN AAN ONLINE CAMPAGNE VOEREN? Dankzij de online campagne konden we zorgen voor een persoonlijkere aanpak waarbij de studenten rechtstreeks konden kennismaken met Ploeg Disclosure. Dit nam natuurlijk niet weg dat we nog steeds het fysieke contact met de studenten misten en het ook moeilijker was om groots uit te pakken. Een online campagne maakte het wel mogelijk om veel op voorhand te plannen. Hierdoor zijn we erin geslaagd om duizenden goodieboxen zelf aan huis te leveren, wat zorgde voor een persoonlijke kennismaking met Ploeg Disclosure.

HOE LANG MAAK JE AL DEEL UIT VAN DE WERKING VAN EKONOMIKA? Ik maak reeds 2 jaar deel uit van Ekonomika, waar ik meedraaide binnen het comité Financiën. Daarnaast maakte ik ook deel uit van een lolploeg tijdens de kiesweek van het kandidaat 90ste werkingsjaar. Op deze manier leerde ik veel mensen van binnen de organisatie en Ekonomika zelf kennen.

WAT WAS JOUW GROOTSTE MOTIVATIE OM PRAESES TE WORDEN? Ik merkte dat ik mijn motivatie haalde uit het aan moedigen en aansturen van mensen. Ik zag het dan ook als een uitdaging om een groep van 15 gemotiveerde studenten te laten samenwerken en samen resultaten te laten boeken. Overigens vind ik het ook heel interessant om met verschillende stakeholders van Ekonomika in contact te komenen zo de vereniging te vertegenwoordigen op verschillende vlakken.

NAAR WELKE EVENEMENTEN KIJK JE HET MEESTE UIT? Ik kijk uit naar vele activiteiten. Zo zal ik zelf altijd het aangename aan het nuttige proberen tekoppelen en laat dat nu net de leuze zijn van Ekonomika: ‘utile, dulci’!

Stay tuned and dare to dream!

Fien Jorissen